25 de ani de Jurnalism la UVT

Actualizat: June 23rd, 2018 la 11:24 am

Programul de studiu Jurnalism din cadrul Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării de la Universitatea de Vest din Timișoara își serbează cel de-al 25-lea an de existență. Cu această ocazie, organizăm simpozionul „25 de ani de Jurnalism la UVT”, care va avea loc între 19 și 20 octombrie în amfiteatrul A01 al Universității.

Manifestarea se bucură de prezența prof. dr. Peter Gross, de la Universitatea din Tennessee, Knoxville, SUA, Doctor Honoris Causa al UVT. Prof. Peter Gross, născut la Timișoara, este persoana care a pus bazele acestui program de studiu, în anul 1992, la vremea respectivă în cadrul Facultății de Litere. Printre invitați se numără prof. dr. Dubravka Valic Nedjelkovic, decan al Facultății de Filosofie de la Universitatea din Novi Sad (Serbia) precum și colegi de la alte universități din țară.

Manifestarea va fi un prilej de rememorare a unor momente deosebite din istoria învățământului jurnalistic la Universitatea de Vest din Timișoara, dar și o ocazie pentru a discuta despre provocările pe care le întâlnește mass-media în societatea contemporană. Programul cuprinde discursuri, o masă rotundă „Despre jurnalism în secolul 21!”, lansări de carte și proiectul „Arc peste generații”. Evenimentul este susținut financiar de Consiliul Județean Timiș.

De-a lungul timpului, peste o mie de studenți au absolvit cursurile programului de studiu Jurnalism la UVT, găsindu-și de lucru în redacții din toată țara, nu doar din Timișoara, ori în companii sau instituții unde să-și pună în valoare abilitățile de comunicare. În prezent, viitorii jurnaliști sunt formați la nivel licență (ciclu de trei ani) și la master, ciclu de doi ani, pentru aprofundarea studiilor în domeniul jurnalismului și comunicării.

Ne-am bucura dacă ați fi alături de noi pe tot parcursul programului!

Mai multe detalii privind programul şi invitaţii puteţi găsi mai jos.

Afis A3
25 de ani de Jurnalism la UVT

 

Organizatori:

Lect. dr. Ștefana Ciortea-Neamțiu

Lect. dr. Lucian Vasile Szabo

Share Now