Studenţii discută despre importanţa vieţii în secolul XXI

Articol scris de Elena Borc, studentă în anul II la Specializarea Jurnalism

Asociația Studenților la Psihologie și Sociologie din Timișoara (ASPST) a început un nou proiect pentru promovarea științelor socio-umane în rândul studenţilor şi a societăţii per ansamblu: PsyTalk. Prima ediție din cadrul acestui proiect a fost susținută joi, 29 noiembrie, la Universitatea de Vest din Timișoara. Tema discuției a fost: ,,Importanța vieții în secolul XXI”.

Principalul scop al evenimentului a fost formularea unor întrebări esenţiale pentru participanți în ceea ce privește viața și ce înseamnă aceasta pentru fiecare în parte. În deschidere, Tiberiu Farago, student la Facultatea de Sociologie și Psihologie, a ținut un discurs despre ceea ce înseamnă viața din perspectiva lui. ,,Viața este un fapt, o forță și o energie”, a spus acesta. Au fost citați mai mulți filozofi, gânditori sau autori de cărţi cu popularitate, printre care și Dan Puric: ,,Viața nu este nici facultativă, nici  obligatorie, pur și simplu este”.

În continuare s-au organizat mai multe jocuri la care publicul a luat parte. Fiecare a avut ocazia să vorbească despre viață si importanța acesteia. Principalele întrebări care au stat la baza discuțiilor au fost: ,,Ce este importanța?”; ,,Ce înseamnă cu adevărat să fii important?”și ,,Care sunt componentele vieții?”. În secolul XXI, viața are o îsemnătate diferită pentru fiecare persoană în parte.

La sfârșit, Asociația Studenților la Psihologie și Sociologie din Timișoara a promis organizarea cât mai multor evenimente pe diferite subiecte de actualitate care generează dezbateri.

Share Now