Concurs de dezbateri la Facultatea de Drept

 

Articol de Diana Dărăştean, studentă în anul III la specializarea Jurnalism

Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara organizează în perioada 13-14 decembrie faza finală a celei de a doua ediție a Concursului de dezbateri pentru liceeni ”Argument”, cu tema “Provocări ale dreptului în secolul XXI”. Printre susţinătorii organizării acestei ediţii a concursului s-au numărat prof. dr. Lucian Bercea, conf. dr. Raluca Bercea, și conf. dr. Lucian Bojin.

Joi, 13 Decembrie 2018, de la ora 10:00, 19 echipe de liceeni însoțiți de către profesorii lor au participat la concurs. Față de prima ediție, când au fost 8 echipe, numărul a crescut simţitor, iar echipele au venit din diverse judeţe (Hunedoara, Arad, Timișoara si Lugoj). Liceenii au fost împărțiți pe echipe, fiecare având un juriu alcătuit din 3 persoane: un student al Facultății de Drept care a participat la un concurs de procese simulate internaționale, un absolvent al Facultații de Drept din Timișoara care este specialist, avocat sau judecător și un profesor al Facultății de Drept din Timișoara.

Scopul concursului a fost de a iniția elevii de liceu în problemele de drept, pentru a-și dezvolta abilitățile de argumentare, dezbatere și vorbire în public, într-un format organizat potrivit regulilor generale ale concursurilor de pledoarii. A fost o ocazie unică pentru ei să-și asigure admiterea în cadrul Facultății de Drept din Timișoara.

Cele mai bune 4 echipe din concurs s-au confruntat în rundele finale și semifinale, la Curtea de Apel din Timișoara. Câstigătorii concursului au posibilitatea de a fi admiși pe locuri finanțate de la bugetul de stat la Facultatea de Drept din Timișoara, fără a susține examenul de admitere. Facultatea acordă de asemenea o serie de premii pentru cele mai bune echipe și cei mai buni pledanți. Toți concurenții au primit feedback la finalul concursului .

 

 

 

Share Now