LANSARE DE CARTE: “Psihologia transpersonală” de prof. dr. Anca Munteanu

Articol de Elena Borc, studentă în anul II la Specializarea Jurnalism

Anca Munteanu, unul dintre profesorii seniori ai Universităţii de Vest, a lansat volumul ,,Psihologia transpersonală. Peregrinaj dincolo de văl”, în 18 decembrie, alături de invitaţii Camelia Soceanu, director al editurii ForYou din București, şi prof. univ. dr. Alin Gavreliuc de la Facultatea de Sociologie şi Psihologie.

Evenimentul a început cu un moment artistic de Crăciun, susținut de Costel Pîrnău. Apoi Camelia Soceanu a spus câteva cuvinte admirative despre autoare și noul volum al acesteia. ,,Această carte (…) ne ușurează modul de a trăi noi cu noi înșine” a concluzionat ea. Profesorul universitar Alin Gavreliuc a avut o surpriză pentru autoare, reprezentată de proiecţia filmului ,,Despre ce nu se vede” – unica filmare cu Constantin Noica. El a completat vizionarea cu consideraţii despre despre publicația Ancăi Munteanu: ,,Ne aflăm în fața unei cărți-mărturie. O mărturie care vorbește despre un înțeles mai adânc”.

Prof univ. dr. Anca Munteanu a vorbit despre cum a scris  cartea și ce înseamnă aceasta pentru ea: ,,Mărturisesc că această lucrare m-a lecuit de cecitate epistemică și că mi-a fost sărbătoare. Toate răspunsurile pe care le-am găsit nu mi-au suspendat întrebările, dimpotrivă, mi-au regenerat toate mirările”. Autoarea a încheiat cu mulțumiri pentru cei prezenți, cu menţionarea specială a prof. dr. Pia Brânzeu.

Share Now