8 martie cu trandafiri, crini şi zambile

Interviu realizat de Mihaela Laura Dobra, studentă la specializarea Jurnalism, Anul II

Ziua de 8 martie reprezintă o zi specială în care fiecare femeie merită să fie răsfăţată cu un buchet de flori. Pentru florării, este ziua în care se înregistrează un număr foarte mare de vânzări. Fie că e vorba de un buchet simplu, de o floare în ghiveci sau de un aranjament cochet, cadourile de acest gen sunt la mare căutare. La Florăria Horticultura de pe strada Gheorghe Lazăr din Timișoara, doamna Mariana Bogdan mi-a povestit mai multe despre acest subiect.

-Bună ziua. Știm cu toții că în aceasta zi specială de 8 martie florile sunt la mare căutare. Care sunt clienţii care cumpără cele mai multe flori?

-Bărbaţii sunt clienţi fideli de fiecare dată. Însă dimineaţa ne calcă pragul foarte multe doamne ce cumpără flori pentru copii, care le oferă doamnelor profesoare.

-Ce preferinţe au cei care vin? Flori simple, aranjamente, buchete?

-Domnii cumpără foarte multe buchete de trandafiri sau de crini, iar doamnele aleg zambilele. Avem şi vânzări de diferite aranjamente florale, iar florile în ghiveci nu sunt prea vândute în această zi.

-Bărbaţii ştiu să aleagă singuri buchetul sau îi ajutaţi dumnevoastră?

-De foarte multe ori mă întreabă ce se potriveşte cel mai bine în această zi sau ce culoare de trandafiri să aleagă. Rar se întâmplă să ştie cineva sigur ceea ce doreşte.

-Care sunt preţurile celor mai vândute flori din această zi? Diferă de preţul pe care îl au în restul zilelor?

-Depinde. În acest an, pentru prima dată, avem trandafiri coloraţi în albastru, verde şi multe alte culori. Un buchet de trandafiri coloraţi este mai scump decât unul roşu, simplu. Un buchet cu diferite flori poate începe de la 20 de lei şi poate ajunge până la 200 sau chiar mai mult.

-Au crescut vânzările anul acesta spre deosebire de anul trecut?

-Chiar dacă ziua de 8 martie este cea mai aglomerată în fiecare an, anul acesta am avut cele mai multe vânzări. Cred că bărbaţii au început să aprecieze din ce în ce mai mult această zi.

 

Share Now