Ambasadorul Mexicului, în vizită la UVT

 

Articol scris de Alexandra Roman, studentă la specializarea Jurnalism, anul II

Seria de evenimente „Ambasadori la UVT” continuă cu prezența Excelenței Sale Dl. Jose Arturo Trejo Nava, ambasadorul Mexicului, la Universitatea de Vest din Timișoara, în 29 mai, ora 17:00, amfiteatrul A01. În deschiderea conferinței „The challenges of diplomacy. A mexican perspective” a luat cuvântul profesorul Silviu Rogobete.

Excelența Sa și-a început cariera diplomatică în 2001, ca ambasador în Belize. Din noiembrie 2007 a fost ambasador în Arabia Saudită, iar din august 2016 reprezintă Mexicul în România. „Sărbătorim în acest an 82 de ani de existență a relațiilor diplomatice dintre Mexic și România, stabilite în 20 iulie 1935”, a spus Jose Arturo Trejo Nava.

Ambasadorul a discutat despre calitățile necesare unui diplomat, în ce constă profesia de diplomat, dar și despre faptul că fostul președinte al României, Nicolae Ceaușescu, a fost primul șef de stat care a efectuat o vizită oficială în Mexic în 1974. De asemenea, a abordat diverse subiecte, precum situația din Mexic cu privire la controversata decizie luată de noul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, față de mexicani.

Spre final, publicul a avut oportunitatea de a vizualiza un scurt material video de promovare al Mexicului. A urmat o sesiune de întrebări din partea celor prezenți, la care ambasadorul a fost încântat să răspundă. Conferința a fost urmată de deschiderea oficială a Consulatului Onorific al Mexicului la Timișoara, de la ora 19:00.

 

 

 

Share Now