Concurs de clipuri verzi – cu premii

REGULAMENTUL CONCURSULUI DE CLIPURI VERZI

Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării organizează un Concurs de clipuri pe teme legate de mediu sau “verzi”, ca parte a proiectului european Greencool, în perioada 17.11.2023-11.12.2023.

Concursul urmărește să promoveze comunicarea persuasivă și creativă pe teme legate de mediu și sustenabilitate, spunând povești sub forma unor clipuri video de maxim 90 de secunde, despre evenimentele culturale şi proiectele care se petrec în această perioadă în Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

Cine poate participa?

Studenţi din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării din Universitatea de Vest Timişoara, de la orice nivel de studiu (licență, masterat sau doctorat).

Cum trebuie să arate clipul trimis pentru concurs?

  • Să fie filmat la un eveniment/proiect cultural al orașului, parte a programului cultural Timișoara 2023 (agenda evenimente aici) sau asociat acestuia.
  • Să conțină un mesaj “verde” (prin locația evenimentului, prin conceptul acestuia, prin modul de organizare sau valorile asociate).
  • Să fie realizat individual sau în echipă de cel mult 3 studenți.
  • Să aibă între 60 şi 90 de secunde, rezoluție HD (High Definition – dimensiuni de minimum 1280 x 720), şi să fie încărcat în format .mp4.
  • E recomandabil (dar nu obligatoriu) să fie însoţit de text, muzică şi voice over.
  • Clipurile vor fi încarcate aici, iar după verificarea conținutului vor fi postate pe pagina de Instagram student.eco.in.timisoara. Participanţii vor încărca, pe lângă clip, şi un document denumit la fel ca fişierul .mp4, în care se regăseşte numele studentului / studenţilor care au creat clipul şi, eventual, detalii adiţionale (ex: un text scurt care să însoţească postarea clipului pe Instagram).

Ce câştigi şi când?

Concursul se va finaliza cu premii şi menţiuni speciale, tematica jurizării vizând creativitatea, tehnica video, cel mai persuasiv mesaj verde, storytelling ş.a.

Termenul final până la care pot fi predate clipurile este 11.12.2023, dar le poţi trimite chiar şi începând de azi! Acestea vor fi postate pe Instagram pe măsură ce sunt încărcate în Drive, urmând ca la final să fie decernat un premiu de popularitate pentru clipul cu cele mai multe like-uri.

Premiile se acordă pentru fiecare clip, iar un student poate participa cu mai multe clipuri în concurs.

Anunțarea câștigătorilor va avea loc în cadrul unei ceremonii de premiere, ce va fi parte dintr-un eveniment GreenCool în data de 13.12.2023, ora 16:20 (detalii anunțate pe site-PFC și pagina Instagram student.eco.in.timisoara).

Juriul Concursului:

Lect. dr. Adina Baya                   Asist. dr. Ionuț Suciu             Lect. dr. Corina Turșie