Conferință de Ziua Europei: „Mersul la vot: Responsabilitate sau indiferență?”

Articol scris de Stela Jitari, studentă în anul II la Specializarea Jurnalism

Pe 9 mai, de ziua Europei, studenții Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării au organizat Conferința studențească cu tema „Mersul la vot: responsabilitate sau indiferență?”. Evenimentul a avut loc, începând cu ora 11.00, în Aula Biblioteciii Centrale Universitare „Eugen Teodoran”, aflându-se la cea de-a V-a ediție.

Democrația este o condiție a priori unei dezvoltări statale și a progresului societății. Dar nu ne putem imagina o democrație în interiorul unei țări lipsite de posibilitatea de a-și alege conducerea. Evenimentul reprezintă o încercare a tinerilor de a sublinia acest lucru și a atrage atenția asupra nivelului tot mai scăzut de participare la vot.

Tema cu care au venit studenții de la Departamentul de Științe Politice în acest an a vizat unul dintre cele mai importante drepturi ale omului – dreptul la vot. Conferința s-a adresat tuturor studenților interesați de fundamentele unei democrații, a unui stat de drept, dar și de importanța exercitării dreptului la vot. Cu acest prilej, unii dintre studenții de la Științe Politice au prezentat istoria votului în România, posibilitatea exercitării dreptului la vot, condițiile democrației, rolul și importanța partidelor în cadrul statului, etc.

„Cred că este important să mergem la vot chiar și dacă doar pentru a ne exercita dreptul”, a declarat Evelyn Bogea, una dintre studenții de la conferință. Cei prezenți, atât studenți, cât și profesori, au avut ocazia de a dezbate subiectul și de a încerca să elucideze răspunsul la „De ce cetățenii totuși nu merg la vot?”. La final, studenții care au ales să prezinte în cadrul conferinței, au primit diplome de participare, dar, cel mai important, experiență și implicarea într-un subiect din ce în ce mai acut.

Share Now