Comunicat

Centrul de Studii Africane Ubuntu al Universității de Vest din Timișoara, împreună cu Centrul de Studii Africane al Universității Babeș-Bolyai, Institutul de Studii Africane al Universității din București, CEVIPOL al Universității Libre de Bruxelles si CESPO al Universității Abomey-Calavi au onoarea de a anunța: Congresul Interdisciplinar de Studii Africane – COAFRO, care va avea loc pe 26 și 27 mai 2022.

Prima ediție a Congresului Interdisciplinar de Studii Africane (online/ hibrid la Cluj-Napoca) își propune să reunească specialiști în studii africane pentru a analiza transformările politice din Africa și dinamica politică și societală actuală a continentului.

Congresul Interdisciplinar de Studii Africane propune 16 paneluri în franceză și engleză deschise contribuțiilor din domeniile științelor politice, relațiilor internaționale, sociologiei, literaturii, istoriei și altele.

Centrul Ubuntu al UVT coordonează secțiunea Building security in Africa: identity, security culture, cooperation, and competition dynamics.