DEBUT CU ÎNFRÂNGERE PENTRU TIMIŞOARA SARACENS – RCM UVT

Articol scris de Denisa Idvoreanu şi Vlad Baciu, studenţi în anul II la specializarea Jurnalism

Timişoara Saracens – RCM UVT a jucat sâmbătă, 15 octombrie, pe stadionul “Dan Păltinişanu”, în European Rugby Challenge Cup împotriva celor de la Edinburgh Rugby, campioana de acum doi ani. Aceasta a fost prima partidă a unei echipe româneşti în Europa după 14 ani, fiind şi debutul timişorenilor într-o competiţie europeană. Pe stadion s-au strâns aproximativ 4.000 de spectatori, printre care şi o sută de scoţieni, care înaintea meciului au dat dovadă de fair-play şi şi-au savurat berile împreună pe terasele din centrul  Timişoarei.

Începutul de partidă a fost unul fulminant: echipa din capitala Scoţiei a fost cea care a preluat frâiele jocului si a inscris doua încercări şi alte doua transformări în primele cinci minute. Replica celor de la Timişoara Saracens nu a întârziat să apară. Eseul lui Stephan Shennan a fost o reusita, iar Vali Calafeteanu a avut doua transformări. Terenul a început apoi să se încline spre jumătatea echipei bănăţene. Cei de la Edinburgh au reusit să se impună drastic pe tabelă şi pe teren. Prima repriză a fost dominată clar de scoţieni, care conduceau la pauză cu 45-10, iar căpitanul Stuart McInally şi Nasi Manu au reusit câte un hat-trick. La pauza meciului, pe teren s-au antrenat grupele U10 şi U12 ale timişorenilor. Doritorii pot să-şi înscrie copiii la antrenamentele care au loc joia şi duminica la sala UVT de pe strada Popa Şapcă.

Repriza a doua a avut mai puţin spectacol şi a fost dominata de încrâncenarea şi lupta fizică. Abia după ce antrenorul scoţian Duncan Hodge a efectuat câteva modificări, bănăţenii au început să aibă unele atacuri mai legate, insă s-au lovit de fiecare dată de o defensivă aproape fară greşeală. Finalul de partidă i-a găsit pe Saracens în atac cu acelaşi Stephen Shennan care a reuşit o încercare în uralele publicului, urmat de Calafeteanu care şi-a menţinut procentajul de reuşită al transformărilor.

Aşadar, Timişoara pierde un meci greu cu scorul de 59-17, însă arată ca ştie să lupte şi, de ce nu, să îşi atingă obiectivul propus : două victorii din cele şase partide, după cum declara Jodi Rose. Pentru bănăţeni urmează un meci la fel de greu în Franţa, la Paris, unde dau piept cu Stade Francais, care a pierdut şi ea cu 43-21 în faţa celor de la Harlequins.

timisoara_edinburgh

Share Now