Despre “obiceiuri sănătoase şi frumoase”, cu Dr. Lavinia Bratu

Articol de Elena Borc, studentă în anul II la Specializarea Jurnalism

Vrei un stil de viață frumos și sănătos? Dr. Lavinia Bratu a vorbit despre secretele unei astfel de vieți în cadrul conferinței susținute în data de 9 aprilie la Universitatea de Vest din Timișoara.  Ea a discutat despre potențialul imens de care dispune fiecare persoană și despre cum poate fi activat.

Dezvoltarea personală, sportul, culturalizarea, cât și alimentația sunt subiectele care au stat la baza acestei conferințe. Lavinia Bratu a dat startul discursului cu premisa  că obiceiurile pe care noi le avem ne influențează viața în diferite moduri. ,,Cel mai greu lucru este să te observi pe tine, să te vezi cum îți petreci vremea”, a mai adăugat aceasta. A continuat cu câteva sfaturi legate de obiceiurile zilnice ,,telenovelele sau serialele nu te ajută cu nimic să devii un om de succes, doar îți ocupă timpul. Sportul și lectura sunt obiceiurile care ar trebui adăugate în fiecare zi din viața noastră”.

Lavinia Bratu a continuat prezentarea cu câteva componente care stau la baza dezvoltării armonioase de zi cu zi. Inteligența corpului constă în odihnă, mișcare, respirație, hidratare și nutriție optimă. Pe când inteligența sistematică constă în recunoștință, viziunea asupra vieții, descoperirea vocației și dăruirea către ceilalți. ,,Definiția sănătății: să fii pozitiv și recunoscător” a adăugat aceasta.

În finalul conferinței, Lavinia Bratu speră ca fiecare om din sală să se trezească a doua zi cu noi obiective și practici pentru a duce o viața cât mai sănătoasă și frumoasă. ,,Minte trează și corp curat” – acestea au fost vorbele cu care Lavinia Bratu a închis prezentarea.

 

 

Share Now