Festivalul Internațional de Zmeie Timișoara

Articol scris de Diana Dărăştean, studentă în anul II la Specializarea Jurnalism

Vernisajul expoziției Timișoara Art Kites a avut loc în holul Universității de Vest din Timișoara în 31 mai începând cu ora 19. La eveniment au fost prezenți peste 50 de artiști plastici din România, Ungaria și Japonia, care și-au expus zmeiele create cu această ocazie, bucurând inimile zecilor de copii prezenți.

Aceasta a fost a doua ediție a festivalului, propunând publicului larg un concept inedit ce a îmbinat arta și literatura cu designul și înălțarea zmeielor. Invitatul special al evenimentului a fost scriitorul rus Mihail Șișkin. Acesta a susținut și un dialog în Aula Magna a Universității de Vest cu jurnalistul Cristian Pătrășconiu.

Printre participanții special s-au numărat și Wolfgang Schimmelpfenning din Germania, Scott Skinner din Statele Unite ale Americii, Steve Brockett și Malcolm Goodman din Marea Britanie, Iqbal Husain din Elveția. Scott Skinner și Steve Brockett chiar au adresat câteva cuvinte și și-au prezentat lucrările.

Festivalul a avut loc între 28 mai şi 2 iunie, fiind împărțit pe mai multe etape. În primele 3 zile au avut loc ateliere de confecționare de zmeie în mai multe școli din Timișoara. În 31 mai a avut loc vernisajul expoziției la Universitatea de Vest din Timișoara, iar în 1 și 2 iunie pe Aeroportul Utilitar s-au organizat demonstrații de zmeie înălțate chiar de către invitați internaționali ai festivalului.

Festivalul Art Kites a bucurat zeci de copii şi adulţi care au privit fascinați multitudinea de zmeie pline de culoare, atmosfera fiind una plăcută, vie și în ton cu arta  prezentată.

 

Share Now