Final de drum în Cupa EHF pentru handbaliştii de la SCM Politehnica Timișoara

Articol scris de Lucian Vârtan, student în anul III la specializarea Jurnalism

 

SCM Politehnica Timișoara a pierdut cu 30-19 în deplasarea de la Ribnica, după ce în tur s-au impus cu 27-22. Timișorenii au părut copleșiți de miza jocului, astfel că nu au găsit soluții în defensivă să îi blocheze  pe principalii marcatori: Patrik Leban și Nik Henigman, care au marcat 9 şi, respectiv, 7 goluri. Nici în atac nu s-au descurcat mai bine, ratând din toate pozițiile datorită portarul Petrovsek, care a reușit nu mai puțin de 16 de interveții.

Prima repriză a început cum nu se poate mai rău pentru timișoreni: în minutul 10 scorul era 7-2 pentru sloveni, care au intrat mult mai deciși in apărare, iar schemele exersate la antrenamente au dat roade. În minutul 20 după trei intervenții consecutive ale lui Savic, Poli dădea semne ca poate să-și revină, dar slovenii au marcat de două ori consecutiv si s-au desprins din nou la 5 goluri, diferență la care timișorenii erau încă calificați. Băieții Politehnicii au continuat să rateze, iar  Grebenc, Leban și Henigman, să înscrie gol după gol. La  pauză s-a intrat cu 17-9, scor care îi califica pe sloveni.

Alb-violeții nu au avut idei în atac nici în repriza a doua – Perovsek a fost din nou la post și Ribnica s-a desprins la o diferență de 10 goluri: 21-11. Dubla eliminare din minutul 42 părea să închidă meciul mai repede, dar bănățenii au continuat să spere la calificare după cele trei parade ale lui Savic in situații de 1 la 1 cu adversarul. Când scorul a ajuns la 24-17 pentru Ribnica, Leban, Perovsek și Henigman au ieșit la rampă și au tăiat avântul timișorenilor. În minutul 57 tabela arăta 28-18 pentru gazde și orice speranță la calificare dispăruse. Chiar dacă au pierdut, băieții Politehnicii au fost aplaudați și susținuți pe tot parcursului meciul, dar și după, de aproximativ 80 de suporteri veniți din țară, poate pentru cel mai important meci al sezonului.

Marcatorii celor două echipe au fost: pentru RD Riko Ribnica,  Patrik Leban a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 9 goluri, Nik Henigman cu 7 goluri, Fink 4, Erak 3, Grebenc 3, Kovacic 3 și Knavs 1. Cristian Fenici și Filip Lazarov au reușit câte 4 goluri, Lasica cu 3 goluri, Marjanovic 2 (de la 7 metri), Milosevic 2, Neamțu 2, Pejovic 1 și Santeiu 1 gol, iar Savic 9 intervenții în poartă, pentru SCM Politehnica Timișoara.

Dezamăgirea alb-violețiilor s-a văzut si în declarațiile de după meci: ”Am zis de mai multe ori că mai bine câștigi acasă la 2 goluri decât la 5 sau 8 pentru că în deplasare în Europa este foarte periculos. Orice echipă din Europa poate să te bată afară. Am început foarte rău, nu am înscris, ne-au dat ei și au recuperat rezultatul în primele 10 minute. După aceea am fugit după ei și nu am putut. A fost ceva psihologic, momente de aruncat, pentru că atunci când ai situații, joci, dar când ești singur 1 la 1 cu portarul și nu înscrii, mă îngrijorează(…)”, a declarat Pero Milosevic la finalul confruntării din Slovenia.

Ne-am dorit foarte mult să trecem de Ribnica și să reușim să jucăm în grupe. Dar părerea mea e că Ribnica astăzi au fost mai buni ca noi. Nu știu dacă și-au dorit mai mult, dar noi nu am reușit să facem un joc bun în atac, am avut chiar șanse de a înscrie, am avut foarte multe ratări unu-la-unu cu portarul, și cred că acolo s-a făcut diferența. Îmi pare rău că după jocul bun făcut acasă, meciul câștigat la 5 goluri, nu am reușit să profităm de acest avantaj și să mergem în Europa(…), a spus Cristian Fenici.

sigla-scm-poli-handbal

 

 

 

 

 

Share Now