Erasmus+


Folosind ERASMUS, studenţii UVT pot efectua o perioadă de studii și/sau de plasament la o instituţie parteneră.

Erasmus oferă sprijin financiar pentru a studia într-una din cele instituțiile europene de învătământ superior cu care UVT are încheiat un acord bilateral; Perioada de studii are o durată de 3 – 12 luni iar cel mai important lucru este ca cele 12 luni maximale sunt disponibile pentru fiecare ciclu de studii (Licenta, Masterat si Doctorat)
Erasmus oferă sprijin finaciar pentru efectuarea de stagii de plasament (practică) într-o întreprindere sau institutie de învătământ superior. Stagiul de plasament are o durată de 1-3 luni. Stagiile de studiu sau plasament urmate în străinătate sunt recunoscute la întoarcerea în ţară, pe baza Sistemului European de Credite Transferabile (ECTS).
Iar pentru ca Programul Erasmus valorizeaza invatarea continua, stagiile Erasmus sunt disponibile si pentru profesorii nostri: stagii scurte de predare sau de formare (minim 2 zile) la o universitate din strainatate.
Numarul de universitati partenere ale PFC in programul Erasmus este in continua crestere, gratie muncii de echipa a Departamentului de Relatii Internationale al UVT, a Prodecanului PFC responsabil cu Relatiile Internationale si a cadrelor didactice PFC preocupate de internationalizarea educatiei. Astfel, in anul universitar 2016-2017, avem 73 de universitati partenere pentru mobilitati de studii in toate domeniile de studiu ale facultatii, in toate statele membre ale Uniunii Europene, la care se adauga acorduri cu universitati din tari partenere ale programului Erasmus (precum Africa de Sud, Albania, Bosnia Hertegovina, Republica Moldova si Serbia) dar si acorduri suplimentare pentru mobilitati pentru profesori, de predare sau formare.

PFC – Programul Erasmus în cifre (in mandatul 2012-2017 PFC a urcat in Top 3 UVT la capitolul 'Mobilitati studentesti'):

2016-2017
Outgoing, studenti (stagii de studii) – 30
Incoming, studenti – 13
Outgoing, predare, formare – 9
Incoming, predare – 7


2015-2016
Outgoing, studenti (stagii de studii si plasament) – 30
Incoming, studenti – 11
Outgoing, predare, formare – 11
Incoming, predare– 5


2014-2015
Outgoing, studenti (stagii de studii si plasament)– 33
Incoming, studenti – 16
Outgoing, predare/formare – 9
Incoming, predare – 4


2013-2014
Outgoing, studenti (stagii de studii si plasament)– 42
Incoming, studenti – 8
Outgoing, predare, formare – 9
Incoming, predare – 2

2012-2013
Outgoing, studenti, 21 (stagii de studii si plasament)
Incoming, studenti,8
Outgoing, predare/formare, 8
Incoming, predare, 2


2011-2012
Outgoing, studenti (stagii de studii) 9
Incoming, studenti, 6
Outgoing, predare/formare, 5
Incoming, predare, 3