Jurnalista Denise Rifai, în vizită la UVT

 

Articol scris de Stela Jitari, studentă în anul II la specializarea Jurnalism

Studenții din Universitatea de Vest din Timișoara au avut ocazia  să se întâlnească față-n față cu jurnalista de la Realitatea TV, Denise Rifai, miercuri, 16 mai. Aceasta le-a povestit tinerilor despre culisele meseriei sale, despre viața de dincolo de ecran. „Am vrut să văd oamenii care vorbesc despre mine”, a declarat jurnalista. Ea a venit la UVT după ce unul dintre studenții de la Jurnalism a realizat o prezentare la seminar despre activitatea ei, contactând-o să afle informații direct de la ea.

Denise Rifai a hotărât să vorbească studenților despre „fake news”, despre care spune că este un „fenomen adaptat vremurilor noastre”. „E complicat ca un jurnalist să nu se vândă…e foarte greu să te ții pe o linie dreaptă”, a declarat aceasta despre cei ce profesează jurnalismul în România. Moderatoarea de la Realitatea TV a accentuat importanța unei informări corecte pentru meseria de jurnalist, dar și pentru publicul neavizat: „Alegem să ne hrănim cu informație multă și gratuită.”

În cadrul întâlnirii s-au atins subiecte diverse, iar Denise Rifai a împărtășit evenimente din experiența sa jurnalistică studenților, într-un dialog deschis. „A fost o șansă extraordinară să văd ce înseamnă televiziunea…a fost o școală directă, învățând constant de pe teren”, a declarat aceasta, povestind tinerilor despre primii pași din cariera sa. Studenții s-au arătat interesați de activitatea sa și nu au ratat șansa să-i adreseze o serie de întrebări.

 

Share Now

Related Post