LANSARE DE CARTE: „PERSPECTIVE ÎN ANALIZA FENOMENULUI MEDIA”

Articol de Bianca Becheanu, studentă în anul III la Specializarea Jurnalism

Examenul final al celor trei ani de facultate îți bate la ușă și te întrebi ce o să se întâmple cu lucrarea ta de licență? Nu știi despre ce și cum să scrii? Sau, pur și simplu, vrei să afli mai multe despre ultimele tendințe din domeniul media? „Perspective în analiza fenomenului media. Lucrări de licență în Științe ale Comunicării” vine ca un ghid, care oferă răspunsurile la întrebările tale.

Lansarea cărții a avut loc pe 4 aprilie, începând cu ora 16:30, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara și a deschis seria de evenimente dedicate cărților din cadrul ediției a VIII-a a Bookfest. Ideea publicării acestui volum a venit din partea Lect. Univ Dr. Adina Baya. La eveniment au luat cuvântul alături de aceasta: Prof. Univ. Dr. Marcel Tolcea, Lect. Univ. Dr. Lucian Vasile Szabo, dar și patru dintre cei șase autori ai lucrărilor de licență incluse în volum.

Cartea este o colecție cu cele mai bune șase lucrări de licență susținute de studenți în sesiunile din vara anilor 2017 și 2018. „Perspective în analiza fenomenului media. Lucrări de licență în Științe ale Comunicării” abordează o varietate de subiecte: de la blogul de călătorie  până la ce înseamnă „fake news”,  tactici de manipulare folosite în presa scrisă, stereotipuri legate de gen în presă. Să te pasioneze subiectul pe care ți-l alegi ca temă de licență, să îți placă să citești foarte mult despre el – iată regula de aur, dacă vrei să scrii o licență foarte bună, au afirmat autorii și profesorii coordonatori.

Ideea de a publica acest volum a fost foarte bine primită atât de profesorii coordonatori, cât și de strudenți. „Când doamna profesoară Adina Baya a venit cu ideea acestui volum am fost imediat de acord și singura condiție pe care am pus-o a fost aceea de a ieși un volum foarte bun. Așadar, mă bucur că acest lucru s-a întâmplat, pentru că cei șase autori ai volumului sunt absolvenți cu care noi am lucrat pe parcursul facultății și sunt oameni deosebiți. Ei și-au continuat studiile, iar unii dintre ei au început să lucreze în domeniu. Și nu există satisfacție mai mare decât aceasta: să vezi că absolvenții ajung să fie foarte buni în ceea ce fac.”, a declarat Lect. Univ. Dr. Lucian Vasile Szabo.

Cartea a apărut la Editura Universității de Vest și a putut fi achiziționată la prețul de 25 de lei. În final, a urmat o sesiune de autografe, dar și interviuri cu profesorii coordonatori ai lucrărilor de licență și autorii acestora.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share Now