Lansarea romanului de debut al lui Geo Dinescu

Articol scris de Alexandra Roman, studentă în anul III la Specializarea Jurnalism

Iubitorii de lectură au fost invitați să participe la evenimentul de lansare al volumului „Numele meu este Anton” scris de Geo Dinescu. Librăria „La Două Bufnițe” a fost gazda evenimentului organizat de editura Vellant, în 20 aprilie de la ora 18:30. Alături de autoare  au fost prezenți Dan Pleșa, directorul editurii Vellant și Sorin Ciutacu, lector universitar doctor la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie.

Geo Dinescu este actriță de teatru și film, scriitoare și pictoriță. A studiat actoria cu Miriam Cuibus și Mona Chirilă − actrițe și profesori la Facultatea de Teatru din Cluj-Napoca. A jucat la Cluj, la Oradea și în București și a dublat vocea în limba română, în studio, pentru mai multe personaje de desene animate. A devenit și scriitoare, odată cu publicarea cărții sale de debut „Numele meu este Anton”, scrisă într-o vacanță mai lungă petrecută pe malul Mării Negre.

Cartea este un bildungsroman în aproximativ 100 de pagini. Cuprinde fragmente din confesiunile lui Anton, de la nașterea sa până la 80 de ani. Narațiunea este sacadată, cu salturi în timp înainte și înapoi, „este o poveste cu multe cadre, care se succed cu repeziciune, dar nu într-o ordine cronologică”, a comentat Sorin Ciutacu. Totodată, este realizată în funcție de vârsta personajului și raportarea lui la mediul înconjurător. În esența sa, cartea reprezintă biografia unei vieți aflate sub semnul violenței și agresiunii fizice și psihice. Anton este un psihopat creat de o societate abuzivă, fără reguli morale clare.

Spre finalul evenimentului, autoarea a citit un pasaj din roman, iar publicul a adresat întrebări, după care a avut loc o sesiune de autografe pentru doritori. În prezent, scriitoarea lucrează la un nou roman, intitulat „Aproape acasă”. El spune povestea unei familii care se întoarce de la o înmormântare, dar între timp se află și alte povești, ale părinților, soților, etc. „Este vorba despre aproape o mamă bună, aproape o fiică bună, aproape un bun profesionist, aproape am iubit, aproape am reușit, dar niciodată nu se reușește nimic. Niciodată nu se încheie o poveste”, spune Geo Dinescu despre următorul roman.

Share Now