Lansări de carte la PFC

Articol de Elena Borc, studentă în anul II la specializarea Jurnalism

Două cadre didactice din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale comunicării şi-au lansat cărțile recent apărute, joi, la Timișoara. Volumul Cu Slavici și Arghezi după gratii. Procesul ziariștilor din 1919 de Lucian-Vasile Szabo și De la Ideologie la Hegemonie. Explorări critice în postcomunismul românesc de Emanuel Copilaș au fost prezentate de autori studenţilor.

Prezentarea a început cu un discurs ținut de Bogdan Hrib, directorul editurii Tritonic din București, care a subliniat colaborarea benefică şi de lungă durată dintre Universitatea de Vest din Timișoara şi această editură. ,,O echipă foarte puternică a editurii se află în Timișoara” a declarat el.

Lect. Univ. Dr. Lucian Vasile Szabo a prezentat, în continuare, ultima sa carte publicată: Cu Slavici și Arghezi după gratii. Procesul ziariștilor din 1919. Acesta a povestit despre vremurile vizate de volum, în care 25 de jurnaliști au fost arestați, printre care și Slavici și Arghezi, totul fiind o răzbunare politică. Lect. Dr. Emanuel Copilaș a prezentat apoi cea de-a doua carte a sa, De la Ideologie la Hegemonie. Explorări critice în postcomunismul românesc şi a vorbit despre analiza extinsă a perioadei de după 1989, care se poate regăsi între paginile sale.

Daniel Timariu a încheiat cu seria de două volume SF și Fantasy numită Tenebre. Acțiunea cărților se petrece în Timișoara şi conţine personaje fantastice, dar și personaje celebre din zonă. ,,Am scos aceste volume pentru a recupera din istoria locală, dar și din fantasticul românesc” a declarat autorul.

Share Now