Maia Morgenstern – Doctor Honoris Causa Artis

Articol de Denisa Serediuc, studentă în anul III la Specializarea Jurnalism

Data de 13 noiembrie a reprezentat o zi specială la Universitatea de Vest cu ocazia acordării titlului de Doctor Honoris Causa Artis actriței de teatru și film, Maia Morgenstern. Ceremonia s-a deschis cu notele muzicale ale cântecului academic „Gaudeamus Igitur”, un moment care s-a dovedit a fi plin de emoție pentru mult iubita actriță.

Prin acordarea acestui titlu, cel mai înalt titlu pe care o insituție de învățământ superior îl poate oferi, Universitatea de Vest din Timișoara a dorit să recunoască public meritele dovedite în întreaga carieră a actiței și să îi mulțumească pentru prestigiul adus țării dincolo de granițele ei.

Având o experiență de peste 30 de ani în teatru și film, artista Maia Morgenstern a încântat publicul de-a lungul timpului cu rolurile formidabile pe care le-a interpretat, câteva dintre acestea fiind: Puk în Visul unei nopti de vară, Elsa în Jocul Regilor, Doamna T în Patul lui Procust, Maria în Patimile lui Hristos. Cu emoție, Maia Morgenstern a venit în fața publicului numeros pentru a-și interpreta noul rol din cariera dumneai, și anume acela de Doctor Honoris Causa Artis, un rol care o va însoți mereu pe distina actriță. Din dorința de a capta atenția publicului, artista s-a decis să împărtășească cateva momente memorabile din copilăria sa, momente care au amuzat mulțimea. Cu cuvintele bine alese și cu emoția evidentă în glas, artista a continuat să expună ceea ce înseamnă teatrul pentru ea și bucuria pe care o oferă poziția de dascăl cu ajutorul căruia îndrumă tinerii artiști în lumea frumoasă a actoriei.

În urma înmânării diplomei onorifice, ceremonia s-a încheiat cu o sesiune de autografe din partea Maiei Morgenstern.

Share Now