O nouă victorie în Cupa Regelui pentru Timișoara Saracens

Articol scris de Andreea Tiriplică, studentă în anul II la specializarea Jurnalism

Timișoara Saracens a învins CSM Olimpia București în ultima etapă a primei faze din Cupa Regelui. Sâmbăta, 12 noiembrie, pe stadionul Gheorghe Răşcanu, cele doua echipe au resimţit presiunea vremii, dar și a întâlnirii anterioare în care timișorenii au fost înfrânți.

Scorul a fost deschis în prima repriză de argentinianul Calle Rivas, declarat omul meciului, printr-o lovitură de pedeapsă. Tensiunea acumulată de jucători s-a resimţit prin aceste lovituri de pedeapsă care au adus puncte, încă o dată, timișorenilor, dar și bucureștenilor. Primul eseu a venit din partea timișorenilor, prin Tevita Manumua și a fost completat de transformarea reușită a lui Calle Rivas.

A doua repriză a fost deschisa de Paula Kinikinilau care a înscris un eseu urmat de transformarea lui Emilliano Calle Rivas. În această repriză secundă balonul a devenit greu de controlat, iar ploaia constantă a făcut ca meciul să se desfășoare în condiții extreme. Alte lovituri de pedeapsa au adus puncte în ambele jumătăți ale terenului, scorul final fiind 26-9 pentru Timișoara Saracens.

În acest meci au debutat la echipa de seniori Claudiu Mărzac, Vlad Necula, Istoc Alexandru, Branișcan Sebastian, Rusu Ionuț și Sebastian Ionescu. Antrenorul Grainger Heikell a declarat: „Sunt mulțumit de jocul debutanților, toți au contribuit la această victorie. Acest meci le va crește încrederea și îi va ajuta să evolueze, vom continua să muncim din greu”.

Ultima etapă a primei faze din Cupa  Regelui s-a jucat în lipsa celor 15 jucători convocați la lotul național. Căpitan al meciurilor în această formulă este Daniel Ianuș care a analizat evoluția partidei cu mulțumire: „A fost un meci greu, terenul a fost impracticabil. Ne-am dorit foarte mult această victorie și am muncit mult pentru ea. Am avut un rezultat bun și vom continua la fel”.

Finalul acestei etape poziționează Timișoara Saracens pe locul doi în clasament, cu 22 de puncte. Pe primul loc se află CSM Știința Baia Mare, cu 24 de puncte. Următoarele în clasament sunt CSA Steaua Rugby, cu 19 puncte și CS Dinamo, cu 11 puncte.

timisoara-saracens

 

Share Now