Peru stârnește curiozitatea studenților din Universitatea de Vest

Articol de Alexandra Cioapo, studentă în anul II la Specializarea Jurnalism

Universitatea de Vest din Timișoara a găzduit marți, 5 Decembrie, o nouă conferință dedicată cunoașterii altor țări: „Descubre Perú”. Aceasta s-a desfășurat în incinta Amfiteatrului A01, începând cu ora 11:00, și a fost susținută chiar de Şeful Secţiei Consulare al Republicii Peru din Bucureşti, Excelenţa sa, Juan Pablo Artaza.

Invitații au avut plăcerea de a descoperi istoria și tradițiile peruane, dar și care sunt cele mai importante atracții turistice ale acestei țări. În deschidere au fost prezentate generalități despre Peru, precum localizarea sa geografică, imnul statului sau simbolurile stemei. Prezentarea a continuat cu o incursiune în istorie, peruanii fiind urmașii uneia dintre cele mai mari civilizații antice, civilizația incașă. De aceasta se leagă și o mare parte a tradițiilor lor, peste care a fost insuflat spiritul latin.

Unul dintre subiectele care au stârnit atenția publicului a fost prezentarea sitului Machu Picchu, care reprezintă una dintre cele 7 minuni ale lumii noi. Lacul Titicaca și Parcul Național Manú sunt doar două dintre obiectivele turistice prezentate în videoclipuri de promovare. Excelența sa a vorbit și despre viața pe care peruanii o duc și ocupațiile acestora, agricultura fiind un domeniu de bază la ei.

Aceste conferințe au ca scop promovarea interculturalității, dar și cunoașterea altor țări. Stundeții sunt tot mai interesați de diferite civilizații și cultura acestora, fiind prezenți în număr mare la evenimente cu un astfel de caracter.

Share Now