MASTER POLITICI PUBLICE SI ADVOCACY (2 ANI)

Director al programului de masterat: Lect.univ.dr. Alexandru Jădăneanţ

Masterul este acreditat conform hotaririi Consiliului ARACIS confirmata prin Ordinul Ministrului Educatiei, Cercetarii si Inovarii nr. 4666 din 3 august 2009

Pentru informaţii ţi detalii suplimentare, accesaţi:

https://www.facebook.com/PPA.UVT

Înființat în 2004, este primul program de nivel masteral din România dedicat dezvoltării cunoştinţelor şi abilităţilor de influenţare a deciziei publice. Programul este destinat absolvenţilor de studii universitare, are o durată de doi ani şi urmăreşte să-i înzestreze pe absolvenţi cu abilităţi manageriale dublate de solide cunoştinţe teoretice de analiză, dezvoltare, management şi influenţare a politicilor publice.

Oferă următoarele competențe absolvenților:

Dezvoltarea abilităţii evaluării politicilor publice şi a programelor publice.
Competențe de advocacy și lobby.
Competențe pentru ONG și voluntariat.
Exprimarea unor judecăţi de valoare privind starea actuală a culturii şi practicii de evaluare din România
Dezvoltarea capacităţii de emitere de recomandări corespunzătoare şi justificarea adecvatăa acestora
Evaluare retrospectivă politicilor publice
Enunţarea de recomandări plauzibile şi adecvate.
Oferta de cursuri este extrem de diversă, acoperind întregul spectru disciplinar al politicilor publice şi al activităţilor de advocacy, cum ar fi diagnoza organizaţională, tehnicile de negociere şi de advocacy, analiza şi managementul politicilor publice, elemente de drept public şi administrativ, managementul organizaţiilor publice şi al organizaţiilor neguvernamentale, leadership şi comunicare.

Începând cu octombrie 2012 Departamentul de Științe Politice a reluat o mai veche colaborare cu Academia de Advocacy, ce oferă plus-valoare programului masteral prin experții recunoscuți care predau și posibilitatea unor stagii de practică pentru masteranzi sau implicarea concretă a acestora în proiecte de lobby și advocacy derulate.