,,Poveşti de Succes în Aulă’’ cu Radu Pavel Gheo

Actualizat: June 23rd, 2018 la 11:25 am

Articol de Alexandra Codîrlă, studentă în anul II la Specializarea Jurnalism

Scriitorul timişorean Radu Pavel Gheo a fost primul invitatul ultimei ediţii în cadrul seriei de evenimente “Poveşti de Succes în Aulă”, marţi, 4 aprilie. Fost student al Universităţii de Vest din Timişoara, el a ţinut timp de două ore un discurs despre viaţa sa, dar şi despre secretele profesiei de scriitor.

Redactor de radio şi realizator de emisiuni culturale, Radu Pavel Gheo a dezvăluit cum a ajuns scriitor, dar şi cum poate oricine ajunge unul. Elevi de la Liceul Pedagogic ,,Carmen Sylva’’, Liceul Naţional Bănăţean, Liceul cu Program Sportiv ,,Banatul’’, dar şi din alte licee au fost prezenţi în sala Aula Magna pentru a-l asculta şi a-i pune întrebări.

“Să alegeţi ce vă place” a fost una dintre primele încurajări rostite de invitatul membru în Uniunea Scriitorilor din România. O serie de întrebări i-au fost adresate de elevii cei mai curajoşi, iar scriitorul Radu Pavel Gheo a răspuns cu plăcere. “Când v-aţi dat seama că ştiţi să scrieţi sau de ce aţi ales să scrieţi?” a fost una dintre numeroasele întrebări, urmată de un răspuns amuzant: “Când am început să scriu. Asta s-a întâmplat prin clasa a II-a, am început cu poezie. Am ales din plăcere.”

Nici televiziunea facultăţii nu a lipsit de la eveniment, iar reprezentanţii Uvt Tv a urmărit interacţiunea dintre scriitor şi elevii liceelor.

Share Now