„Școala de Anticorupție”, ediția a II-a la UVT

Actualizat: November 20th, 2017 la 01:47 pm

Articol scris de Alexandra Roman, studentă în anul III la specializarea Jurnalism

„Școala de Anticorupție” continuă și în acest an cu o nouă ediție, unde elevii claselor IX-XI din șase licee timișorene au ocazia să învețe cum să se opună corupției. În perioada 20 octombrie – 6 noiembrie, elevii vor participa la workshop-uri, seminarii interactive, ateliere practice și vor avea de realizat un spot video de educare-conștientizare. Proiectul a fost realizat de Asociația Studenților de la Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării (ASPFC), din cadrul UVT, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara.

Conferința de deschidere a fost găzduită în amfiteatrul A01 al Universității de Vest din Timișoara, în 20 octombrie, la ora 15:00. La evenimentul moderat de Dana Țurcan, coordonatorul proiectului, au fost invitați să ia cuvântul dnul Marius Popa, consul onorific al Regatului Țărilor de Jos din Timișoara, prorectorul Irina Macsinga, decanul PFC, Robert Reisz și inițiatorul proiectului, cadrul universitar Claudia Cristescu. „Apreciem că prin educația de legalitate am putea acționa în sensul modificării percepției sociale deformate față de fenomenul corupției și practicile ilicite […] făcând tinerii să conștientizeze valorile integrității, transparenței și responsabilității”, afirmă inițiatoarea proiectului.

În final, elevii au avut parte de o surpriză din partea organizatorilor, și anume vizionarea primului episod al filmului documentar olandez „Kijken in de ziel”. Din primul episod cu o durată de 35 de minute, elevii au avut oportunitatea de a descoperi cine sunt judecătorii ca oameni. În următoarele patru episoade ale documentarului vor vedea cum judecătorii fac față îndoielilor, cum aplică pedepsele și cum se consultă între ei.

Share Now