Seminar pe tema migraţiei, pentru jurnalişti

Articol scris de Diana Dărăştean, studentă în anul II la Specializarea Jurnalism

În data de 11 mai 2018, între orele 10-12:30 a avut loc la Ambasada un seminar organizat pe tema migrației, adresat jurnaliștilor, cât și viitorilor jurnaliști. Scopul întregului seminar nu a fost acela de a prezenta problema migrației în sine, ci de a reflecta asupra modului în care acest fenomen este perceput în presă.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada, în colaborare cu Universitatea de Vest din Timișoara și a fost moderat de către Oana Bajka. Printre invitații care au fost prezenți la acest eveniment se numără: Nick Thorpe, corespondent pentru Europa Centrală al BBC News, Gabriela Leu, Responsabil Comunicare la reprezentanța din România a UNHCR și Mircea Barbu, jurnalist român, specializat pe domeniile afaceri externe. Toate cele trei personalități acordă o importanță deosebită migrației, acest lucru fiind vizibil prin reportajele și articolele publicate.

În cadrul evenimentului au fost discuții despre drepturile pe care le au migranții și motivele care îi determină să ceară azil politic. Seminarul a fost unul deschis, deoarece pe lângă discuțiile propriu-zise, participanții și-au putut exprima liber opiniile și au avut oportunitatea de a propunse și alte subiecte referitoare la această temă. Astfel, scopul seminarului a fost acela de a împărtăși cu ceilalți idei, experiențe pentru a avea o imagine mult mai clară și mai vastă despre cum este percepută problema migrației în presă.

Share Now