“Step Up 4 Europe”, în Timișoara

Articol de Maria Isabela Gheorghe, studentă în anul III la Specializarea Jurnalism

În luna mai 2019, europenii vor vota componenţa noului Parlament European. Pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța votului, s-au organizat o serie de evenimente legate de această temă. Proiectul a fost creat, în mare parte, pentru tineri. Caravana “Step Up 4 Europe” a fost prezentă la Universitatea de Vest din Timișoara, în 3 aprilie, de la ora 16:00, în A01.

Evenimentul a fost deschis de Petru Luncon. A continuat cu o discuție purtată de invitații speciali: Viktor Omarsson – Vicepreședinte Executiv JCI Europe din Islanda, Nihal Zoroģlu – Vicepreședinte JCI Europa din Turcia, Ovidiu Boldor – Președintele Organizației Studențești UVT, Antonia Pop – Președintele Consiliului Județean al elevilor din Timișoara, și Iris Mihai – cadru didactic PFC.

Fiecare invitat a purtat o discuție deschisă cu elevii și studenții despre viitor. Mai exact, despre importanța pe care o au, atunci când vine vorba de mersul la vot. „Liderii tineri pot modela viitorul Europei”, a spus Viktor Omarsson.

Iris Mihai a fost invitata care a interacționat cel mai mult cu tinerii. A început o dezbatere legată de Uniunea Europeană. A vorbit despre simbolurile Europei, despre probleme pe care le are UE și despre migrație, iar asta într-un mod inedit: prin desen. Schiţând simbolurile UE, invitata a stimulat o discuţie activă între toţi participanţii cu privire la importanţa votului.

 

Share Now