Student Nation ­­- o seară de comunicare

Actualizat: November 25th, 2016 la 12:01 pm

 Articol de Iasmina Humă, studentă în anul III la specializarea Jurnalism

La o bere cu prietenii… comunicatori! Aceasta a fost atmosfera în care s-a desfășurat evenimentul organizat de studenții de la Publicitate, anul II, ai Universității de Vest din Timișoara. Student nation a adunat laolaltă nume sonore din PR-ul și presa timișoreană, joi, 10 noiembrie, de la ora 17, în The Scottish Pub. Bogdan Marta, Cristina Putan, Sorin Szucsik, și Dan Liviu Ciurel au susținut workshopuri pentru toți cei pasionați de acest domeniu.

Deși începutul a fost unul ,,timid”, căci participanții s-au lăsat așteptați, trainerii au reușit să dezghețe atmosfera prin tonul amical prin care au purtat discuțiile, și prin interacțiunea cu publicul. Așa am aflat de ce relația dintre jurnaliști și publicitari este una “nesănătoasă”, sau de ce sunt atât de importante redactarea corectă și modul de exprimare, într-un comunicat de presă.

S-au făcut auzite întâmplări reale, experiențe și dificultăți întâlnite în aceste profesii, și s-au tras diverse concluzii, printre care și: ,,Dacă vă sună un jurnalist, nu îl trimiteți la plimbare. O să ajungeți să alergați voi după el.” Voci din public au prins curaj, iar întrebările curioșilor nu au rămas nelămurite.

Dacă vă întrebați vreodată ce au în comun fursecurile, mingile de golf, labele de scafandru, lipiile și paharele de unică folosință, cu comunicarea, ei bine, am să vă lămuresc eu: munca în echipă, dar și dezvoltarea spiritului de competiție. Toți cei aflați la eveniment au putut participa la patru ateliere interactive, câștigând mai apoi premii dulci, dar și invitații la diverse conferințe de specialitate.

Și pentru că știm că ,,finalul încoronează opera”, seara s-a încheiat cu trei concerte spectaculoase: Monokrom, Late November și, de departe preferații tuturor, The Skywalkers. Reacțiile nu au ezitat să apară, la aceștia din urmă, căci din public s-a auzit: ,,Sunt atât de drăguți! Sunt copii și totuși sunt niște profesioniști.”

Cei de la The Scottish Pub nu au vrut să-i lase pe cei cu chef de petrecere să plece, așa că după ora 22, atmosfera a fost întreținută de DJ-ul Vali Florea, până dimineața.

student-nation

Share Now