„Ultimul foc de artificii” – tangoul cu focuri de armă

 Articol de Alexandra Draghina Roman, studentă în anul III la Specializarea Jurnalism

Pasionații de literatură au avut ocazia de a participa la evenimentul de lansare a noului volum scris de Anca-Octavia Dragomirescu, Un foc de artificii, în 17 ianuarie de la ora 17. Organizat de editura Brumar și găzduit de librăria „Esotera”, evenimentul a fost un succes datorită numărului mare de participanți.

Anca-Octavia Dragomirescu este profesor universitar la Facultatea de Farmacie Timișoara, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș. Este licențiată în Medicină, și ulterior și în Farmacie. Totodată, este coordonatoarea unui program de studii masterale în domeniul farmaciei și autoare a unor tratate destinate studenților în farmacie, masteranzilor și farmaciștilor practicieni. Dincolo de catedră, pasiunea sa pentru literatură transmisă de tatăl său, scriitor și el, s-a materializat până în prezent prin patru romane, al căror fir narativ reprezintă radiografii ale societății actuale.

Romanul curpinde ficțiune combinată cu realitate, și anume viața unei familii simple, mai concret viața Elvirei Grigoriu, studentă și fiică de CRF-ist, în perioada comunismului. Dincolo de povestea de dragoste, se urmăresc evenimentele principale prin care a trecut România în epoca comunistă: moartea lui Gheorghiu Dej sau revoluția din `89. Cartea cuprinde 232 de pagini în care este redată istoria dintr-o perspectivă literară.

La eveniment au fost alături de autoare scriitorii Nina Ceranu și Robert Șerban, care au transmis publicului emoția dată de lectura romanului și i-au convins pe cei prezenți că este o carte care merită citită. Ulterior, curioșii au putut achiziționa cartea și autoarea le-a oferit autografe doritorilor.

Share Now